Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX

Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX


Како да се регистрирате на AscendEX


Како да регистрирате сметка на AscendEX【PC】


Регистрирајте се со адреса на е-пошта

1. Внесете ascendex.com за да ја посетите официјалната веб-страница на AscendEX . Кликнете на [Sign Up] во горниот десен агол за страницата за регистрација .
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. На страницата Регистрирање , кликнете на [ Email ], внесете ја вашата e-mail адреса, изберете земја/регион , поставете ја и потврдете ја лозинката , внесете го кодот за покана (изборно); Прочитајте и согласете се со Условите за користење , кликнете на [ Следно ] за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
3. На страницата за проверка на безбедноста, внесете го кодот за потврда на е-пошта испратен до вашето поштенско сандаче и кликнете на [ Потврди] за да го додадете вашиот телефонски број (можете да го додадете подоцна).
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
После тоа, ќе ја видите страницата за верификација на телефонот, ако сакате да ја додадете подоцна, кликнете „прескокнете сега“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Сега можете да се најавите за да започнете со тргување!
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX

Регистрирајте се со телефонски број

1. Внесете ascendex.com за да ја посетите официјалната веб-страница на AscendEX. Кликнете на [ Регистрирај се ] во горниот десен агол за страницата за регистрација .
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. На страницата Регистрирање , кликнете на [ Телефон ], внесете го вашиот телефонски број, поставете ја и потврдете ја лозинката , внесете го кодот за покана (изборно); Прочитајте и согласете се со Условите за користење, кликнете на [ Следно ] за да го потврдите вашиот телефонски број.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
3. На страницата за потврда за безбедност , внесете го кодот за потврда испратен до вашиот телефон и кликнете на [ Потврди ] за да поврзете адреса на е-пошта (може да ја поврзете подоцна).
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Сега можете да се најавите за да започнете со тргување!

Како да регистрирате сметка на AscendEX【APP】


Регистрирајте се преку апликацијата AscendEX

1. Отворете ја апликацијата AscendEX што ја презедовте, кликнете на иконата на профилот во горниот лев агол за страницата за регистрација .
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. Можете да се регистрирате со адреса на е -пошта или телефонски број . На пример, за регистрација на е-пошта, изберете земја/регион, внесете адреса за е-пошта, поставете и потврдете ја лозинката, внесете го кодот за покана (опционално). Прочитајте и согласете се со Условите за користење, кликнете на [ Регистрирај се] за да ја потврдите вашата адреса на е-пошта.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
3. Внесете го кодот за потврда на е-пошта испратен до вашето поштенско сандаче и додајте го вашиот телефонски број (можете да го додадете подоцна). Сега можете да се најавите за да започнете со тргување!
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX

Регистрирајте се преку мобилен веб (H5)

1. Внесете ascendex.com за да ја посетите официјалната веб-страница на AscendEX. Кликнете на [ Регистрирај се ] за да се пријавите на страницата.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. Можете да се регистрирате со адреса на е -пошта или телефонски број . За регистрација на телефонски број, кликнете на [ Телефон ], внесете го вашиот телефонски број, поставете ја и потврдете ја лозинката d, внесете го кодот за покана (изборно); Прочитајте и согласете се со Условите за користење, кликнете на [Следно] за да го потврдите вашиот телефонски број.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
3. Внесете го кодот за потврда испратен до вашиот телефон и кликнете на [ Следно ].
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
4. Поврзете адреса за е -пошта (можете да ја поврзете подоцна). Сега можете да се најавите за да започнете со тргување!
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX

Преземете ја апликацијата AscendEX iOS

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување AscendEX за IOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.

1. Внесете ascendex.com во вашиот прелистувач за да ја посетите официјалната веб-страница на AscendEX. Кликнете на [ Преземи сега ] на дното.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. Кликнете на [App Store] и следете ги упатствата за да го завршите преземањето.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Исто така, можете да преземете директно преку следниот линк или QR код.

Линк: https://m.ascendex.com/static/guide/download.html

QR-код:
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX

Преземете ја апликацијата за Android AscendEX

Апликацијата за тргување AscendEX за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата. Исто така, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

1. Внесете ascendex.com во вашиот прелистувач за да ја посетите официјалната веб-страница на AscendEX. Кликнете на [ Преземи сега ] на дното.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. Може да преземете преку [ Google Play ] или [ Instant Download ]. Кликнете на [ Инстант преземање ] ако сакате брзо да ја преземете апликацијата (препорачано).
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
3. Кликнете на [Download Immediately].
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
4. Ажурирајте го поставката доколку е потребно и кликнете на [Install].
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
5. Почекајте да заврши инсталацијата. Потоа можете да се регистрирате на апликацијата AscendEX и да се најавите за да започнете со тргување.Како да преземам преку Google Play?

1. Пребарајте Google Play преку вашиот прелистувач и кликнете на [Download Now] (прескокнете го овој чекор ако веќе ја имате апликацијата).
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
2. Отворете ја апликацијата Google Play на вашиот телефон.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
3. Регистрирајте се или најавете се на вашата сметка на Google и побарајте [AscendEX] во продавницата.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
4. Кликнете на [Install] за да го завршите преземањето. Потоа можете да се регистрирате на апликацијата AscendEX и да се најавите за да започнете со тргување.

Исто така, можете да преземете директно преку следниот линк или QR код.
Линк: https://m.ascendex.com/static/guide/download.html

QR код:
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX


Мобилна веб-верзија на AscendEX

Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Ако сакате да тргувате на мобилната веб верзија на платформата за тргување AscendEX, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, побарајте „ascendex.com“ и посетете ја официјалната веб-страница на брокерот. Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

ЧПП за регистрација


Може ли да го прескокнам чекорот за обврзување кога регистрирам сметка со телефон или е-пошта?

Да. Сепак, AscendEX силно препорачува корисниците да ги врзат телефонот и адресата на е-пошта кога регистрираат сметка за да ја подобрат безбедноста. За потврдени сметки, потврдата во два чекора ќе се активира кога корисниците ќе се логираат на нивните сметки и може да се користи за да се олесни враќањето на сметките за корисниците кои се заклучени од нивните сметки.


Може ли да поврзам нов телефон ако го изгубив тековниот врзан за мојата сметка?

Да. Корисниците можат да врзат нов телефон откако ќе го отврзат стариот од нивната сметка. За да го одврзете стариот телефон, постојат два начина:
 • Официјално разврзување: Ве молиме испратете е-пошта на [email protected] со следните информации: телефон за регистрација, земја, последните 4-броеви на документот за лична карта.
 • Направете сам разврзување: Ве молиме посетете ја официјалната веб-локација на AscendEX и кликнете на иконата на профилот – [Безбедност на сметката] на вашиот компјутер или кликнете на иконата за профилот – [Поставка за безбедност] на вашата апликација.


Може ли да поврзам нова е-пошта ако ја изгубив тековната поврзана со мојата сметка?

Ако е-поштата на корисникот повеќе не е достапна, тој може да користи еден од следните два методи за да ја одврзе неговата е-пошта:
 • Официјално разврзување
Корисниците треба да испратат е-пошта на [email protected] , обезбедувајќи ги следните информации: фотографии од предната и задната страна на личната карта што е потврдена за нивните сметки, фотографија за потврда на која се наоѓа документот за лична идентификација и целосна слика од екранот на страницата на профилот на нивната сметка со име на профилот ревидиран со користење на новата адреса за е-пошта. (Новата адреса за е-пошта што ја даваат корисниците не смее да се користи за да се регистрирате за друга сметка на AscendEX и не може да се врзува за постоечка сметка на AscendEX.)

Фотографијата за потврда на документот за лична идентификација мора да го содржи корисникот кој држи белешка со следните информации: адресата на е-пошта врзана за сметката, датумот, апликацијата за ресетирање на е-поштата и причините за тоа, а „AscendEX не е одговорен за каква било потенцијална загуба на средства на сметката предизвикани од моето ресетирање на мојата е-пошта."
 • Направете го тоа сами разврзување: Корисниците треба да ја посетат официјалната веб-страница на AscendEX и да кликнат на иконата на профилот – [Account Security] на нивниот компјутер или да кликнат на иконата на профилот – [Security Setting] на апликацијата.


Може ли да го ресетирам мојот телефон или е-пошта за регистрација?

Да. Корисниците можат да ја посетат официјалната веб-страница на AscendEX и да кликнат на иконата на профилот – [Account Security] на нивниот компјутер или да кликнат на иконата на профилот – [Security Setting] на апликацијата за да го ресетираат телефонот или е-поштата за регистрација.


Што треба да направам ако не добијам код за потврда од мојот телефон?

Корисниците може да ги пробаат и следните пет методи за да го решат овој проблем:
 • Корисниците треба да бидат сигурни дека внесениот телефонски број е точен. Телефонскиот број треба да биде телефонскиот број за регистрација.
 • Корисниците треба да се уверат дека кликнале на копчето [Испрати].
 • Корисниците треба да се погрижат нивниот мобилен телефон да има сигнал и дека се наоѓаат на локација што може да прима податоци. Дополнително, корисниците може да се обидат да ја рестартираат мрежата на нивните уреди.
 • Корисниците треба да се погрижат AscendEX да не е блокиран во контактите на нивните мобилни телефони или во која било друга листа што може да ги блокира SMS пораките на платформите.
 • Корисниците можат да ги рестартираат своите мобилни телефони.


Што треба да направам ако не добијам код за потврда од мојата е-пошта?

Корисниците може да ги испробаат следните пет методи за да го решат овој проблем:
 • Корисниците треба да се уверат дека адресата на е-пошта што ја внеле е точната е-пошта за регистрација.
 • Корисниците треба да се уверат дека кликнале на копчето [Испрати].
 • Корисниците треба да се погрижат нивната мрежа да има доволно сигнал за примање податоци. Дополнително, корисниците може да се обидат да ја рестартираат мрежата на нивните уреди
 • Корисниците треба да се погрижат AscendEX да не е блокиран од нивната е-пошта и да не е во делот за спам/ѓубре.
 • Корисниците може да се обидат да ги рестартираат своите уреди.


Како да се најавите на AscendEX


Како да се најавите на сметката AscendEX 【PC】

 1. Одете на мобилната апликација или веб-страница AscendEX .
 2. Кликнете на „ Најави се“ во горниот десен агол.
 3. Внесете ја вашата „Е-пошта“ или „Телефон“
 4. Кликнете на копчето „Најави се“ .
 5. Ако сте ја заборавиле лозинката, кликнете на „Заборави ја лозинката“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX


Најавете се со е-пошта

На страницата за најавување , кликнете на [ Email ], внесете ја вашата e-mail адреса и лозинка што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX


Најавете се со Телефон

На страницата за најавување , кликнете на [ Телефон ], внесете го вашиот Телефон и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!

Како да се најавите на сметката AscendEX【APP】

Отворете ја апликацијата AscendEX што ја презедовте, кликнете на иконата на профилот во горниот лев агол за страницата за најавување .
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX

Најавете се со е-пошта

На страницата за најавување, внесете ја вашата адреса за е-пошта и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!


Најавете се со Телефон

На страницата за најавување , кликнете на [ Телефон ],
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
внесете го вашиот телефон и лозинката што сте ги навеле при регистрацијата. Кликнете на копчето „Најави
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
се“ Сега можете да започнете со тргување!

Ја заборавив лозинката од сметката на AscendEX

Ако сте ја заборавиле лозинката со најавување на веб-локацијата на AscendEX, треба да кликнете на „Заборави ја лозинката“
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Потоа, системот ќе отвори прозорец каде што ќе биде побарано да ја вратите лозинката. Треба да му ја дадете на системот соодветната адреса за е-пошта што ја користевте за да се регистрирате
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
. Ќе се отвори известување дека е испратена е-пошта на оваа адреса за е-пошта за да се потврди е-поштата
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Внесете го кодот за потврда што го добивте од е-пошта во формуларот
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Во новиот прозорец, креирајте нова лозинка за последователно овластување. Внесете двапати, кликнете „Finnish“
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Сега можете да се најавите со нова лозинка.

Апликација за Android AscendEX

Овластувањето на мобилната платформа Android се врши слично како овластувањето на веб-страницата AscendEX. Апликацијата може да се преземе преку Google Play Market на вашиот уред или кликнете овде . Во прозорецот за пребарување, само внесете AscendEX и кликнете „Инсталирај“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација за Android AscendEX со користење на вашата е-пошта или телефон.


Апликација за iOS AscendEX

Мора да ја посетите продавницата за апликации (itunes) и при пребарувањето користете го копчето AscendEX за да ја пронајдете оваа апликација или кликнете овде . Исто така, треба да ја инсталирате апликацијата AscendEX од App Store. По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација AscendEX iOS со користење на вашата е-пошта или телефон
Како да се регистрирате и најавите сметка во AscendEX
Thank you for rating.